Skip to main content

De Community of Practice bijeenkomsten

Opdrachtgevers

18 maart en 1 april 2021

Opdrachtgevers – gemeenten, corporaties – zijn hard bezig om meetbare doelen voor circulair bouwen te formuleren. Zij kijken naar aanbieders – bouwers, fabrikanten, leveranciers – om hen daarbij te helpen.

Bekijk hier het verslag van de bijeenkomsten en de links naar documentatie.

Een toekomstbestendige stad? Zet in op klimaat adaptief bouwen!

16 november 2020

Op 16 november stond de Community of Practice van Regio-071 in het teken van klimaatadaptief bouwen. Hoe zorg je dat de stad geen hitte eiland wordt? Hoe kunnen we water in de stad bufferen na een heftige regenbui? En hoe kunnen we de natuur naar de stad toehalen? Kortom, genoeg om het over te hebben!

Bekijk de presentaties van Arconiko, The Green village en &Flux.

Biobased bouwmaterialen; hobby of serieuze business?

27 oktober 2020

De bijeenkomst van Cirkelstad Den Haag stond in het teken van biobased bouwmaterialen. Welke biobased materialen en producten zijn kansrijk voor toepassing in de bouw? Wat is ervoor nodig om op te schalen en welke koplopers mogen hierin niet ontbreken? De bedrijven MN en Studio DVK introduceerden zich als nieuwe partner.

Lees verder . . .

Circulaire economie en onderwijs?

12 mei 2020

Vanwege de maatregelen rond het bestrijden van het corona virus zijn onze C0P’s voorlopig via de digitale weg. Echter dit keer was er niet gekozen voor een gezamenlijke meeting in Zoom of Teams; maar werd dit thema belicht in een webinar als talkshow onder de titel “iCircl Talks”. Deze talkshow werd namens iCircl gepresenteerd door Pieter Kuijt met Nico van Hoogdalem als deskundig interviewer.