De Google van de Circulaire bouweconomie

Over iCircl

Cirkelstad, een coöperatieve vereniging, biedt in Nederland een platform aan vooruitstrevende publieke en private partijen binnen de bouwsector die werk maken van steden zonder afval, zonder uitval.

De stichting iCircl is de aanjager namens Cirkelstad om in de provincie Zuid Holland het proces van Circulair Bouwen te versnellen.

Wij doen dit op dit moment via de Cirkelsteden Rotterdam, Den Haag, Regio-071 (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en Katwijk) en Drechtsteden. De komende jaren zullen er in snel tempo meer nieuwe Cirkelsteden bij komen.

Hierbij enthousiasmeren wij gemeenten, bedrijven binnen de gehele bouwsector en de leverende industrie om deel te nemen aan onze netwerken in de Cirkelsteden.  Voor onze bestaande en nieuwe partners organiseren wij Circulaire kennis ontsluiting door het geven van voorlichting, het houden van bijeenkomsten en vooral via verbinden van elkaars circulaire ambitie. De kennis van de één kan de ander weer verder helpen en door samen na te denken over een bepaald vraagstuk en de oplossing te delen zijn wij binnen de academie en de bibliotheek “de Google” van het Circulair Bouwen.

Hoogtepunten

2019 - Now
Partners van Cirkelstad
2017 - 2019
Mooi logo van Buro Brein
2016-2017
Circulaire partner in Economie 071

If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe.

Stichting iCircl mede ontstaan door Nico van Hoogdalem; Nico is via zijn werkzaamheden voor het bouwbedrijf BAM in contact gekomen voor Cirkelstad en heeft uiteindelijk besloten per januari 2019 met iCircl toe te treden als zogenaamde Spinner/Bouwheer in Zuid Holland van Cirkelstad.

Pieter Kuijt heeft zijn roots in de makelaardij en het vastgoed en heeft eveneens voor een (regionaal) bouwbedrijf gewerkt. Eind september 2019 is ook Pieter toegetreden bij iCircle ter ondersteuning van Nico, met name op de netwerkactiviteiten. Daarnaast bestaat het team uit een aantal deskundigen:

Marie Sophie Res doet haar (specialistische) onderzoeken voor iCircl op project basis ten behoeve van de aangesloten partners van Cirkelstad.

In ontwikkeling

  • In 2020 staan ook de start van nieuwe Cirkelsteden rondom Alphen a/d Rijn, het groene hart en de Regio Delft op het programma.
  • Zal “Het Bouwprogramma” Bouw en gebied ontwikkeling opgaven in de hele provincie Zuid-Holland gaan ondersteunen. Wij ondersteunen de zoektocht naar circulaire ambitie en #Hoedan met kennis en mogelijke partners en zijn in staat de nodige processen te managen.

What is the use of a house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?

Inmiddels zijn er, met steun van de Provincie Zuid Holland al een aantal projecten van start gegaan onder het ondersteunende “Bouwprogramma”. iCircle initieert en faciliteert o.a.:

  • Blue City strategische samenwerking, waar wij samen innovatie trajecten, grondstoffenlabs, challenges en praktijk opgaven met circulaire ambitie gaan oppakken.
  • The Field in Leiden, hier bouwen wij samen met de partners een permanente educatieve omgeving met gebouwen die gerealiseerd zijn volgens Circulaire bouwprincipes.
  • Circulair schools, waar wij samen met STIB2030 basisscholen herdefiniëren met Circulaire en Toekomstgerichte ambitie en kennis. Hierdoor ontstaan gebouwen die beter toegerust zijn om zich te kunnen aanpassen aan onderwijsvernieuwing en maatschappelijke inzet.
  • Bollenstreek hout, voor de coöperatie en het gemeentelijke samenwerkingsverband HLT samen onderzoeken wij de toekomstbestendigheid en mogelijkheden binnen de huidige en de gewenste businesscase.

Carrière kansen bij iCircl

Wil jij ook meewerken aan een wereld zonder uitval en afval en ben of voel jij jezelf betrokken bij de transitie die de bouwsector moet maken naar Circulariteit. Stuur een open sollicitatie of reageer op de nu beschikbare functies.

Stagiar Marketing & Communicatie

Een greep uit iCircl projecten

Filter

The Field

23 oktober 2019

Community of Practise

23 oktober 2019

Circular Schools

23 oktober 2019