Skip to main content

Bouwlab Het Groene Hart

Bouwlab Het Groene Hart

Tien gemeenten in regio Het Groene Hart bundelen hun circulaire visie en budget en brengen zo een Bouwlab tot leven. Vanuit Groene Hart Werkt!, platform voor circulaire initiatieven in de regio, richten de gemeenten zich nu tot de bouw. Tot augustus 2022 draait het om leren waar de behoefte ligt en hoe zij kunnen slagen. De gemeenten gaan terug de schoolbanken in!

Aandacht voor verschillen én overeenkomsten

Vanuit iCircl – dragende partner van Circulair Bouwlab – begeleiden we de gemeenten bij bepalen van het kennisniveau en de behoeftes van betrokken personen. Door al bij de opbouw van een Bouwlab aandacht te hebben voor de verschillen en de overeenkomsten, kunnen we uiteindelijk een programma samenstellen dat de gemeenten écht helpt bij hun circulaire transitie en kunnen passende partners worden aangesloten.

Aansluiten bij Regio Zuid-Holland

Voor de programmering van een Bouwlab werken we samen met de andere Bouwlabs in Zuid-Holland: partners die het verschil willen maken. Als nieuwe regio pakt Het Groene Hart 2021 – 2022 om zich te oriënteren, starten en verenigen, waarna ze kunnen aansluiten bij de andere bouwlabs in Zuid-Holland.

“"Door deze aanpak kunnen gemeenten kunnen nu echt van elkaar leren. In het traject werken we met actuele cases waar we bedrijven uit de regio bij kunnen betrekken, terwijl iCircl zich richt op het maken van programma dat in alle behoeftes voorziet."”

Yolanda Ledoux, Het Groene Hart Werkt! / Alphen aan den Rijn

Een programma op maat

Als Bouwlab geniet je namelijk van een programma op maat. Diverse keren per jaar komen partners en opdrachtgevers (community members) bij elkaar en werken we aan specifieke casussen en gezamenlijke belangen. Het programma geven we vorm aan de hand van behoeftes uit de community. Is een collectief kennisevent (Community of Practice) wenselijk, of leveren maatwerk workshop of masterclasses meer op?

De kracht van een community

Het samenwerkingsverband heeft een positieve impact. Niet alleen wordt de transitie naar circulair bouwen versneld door het delen van kennis; door de samenwerking kunnen ook kosten en inspanning gezamenlijk opgepakt worden.

Mee in de missie van ‘t Groene Hart? Sluit je aan.