Skip to main content

In navolging van het programma voor 2022 van Cirkelstad Zuid-Holland, presenteren we je met trots het jaarprogramma van onze Cirkelregio Groene Hart. Je vindt een mix van evenementen, online en fysiek. We hebben de evenementen hieronder chronologisch gerangschikt.

Met de buttons op de pagina kun je je aanmelden voor de evenementen waar je aan wilt deelnemen. Graag tot ziens!

Cirkelstad Zuid-Holland: leren, ontmoeten en doen

In de Week van de Circulaire Economie – van 7 februari tot en met 12 februari 2022 – openen circulaire pioniers in het land hun deuren. Wij organiseren daarom een virtuele inspiratietour naar circulaire, inclusieve voorbeeldbouwprojecten in onze regio. We nemen je op dinsdag 8 februari tussen 13.00 en 13.30 uur vanaf je beeldscherm mee naar de verschillende projecten en leiden je rond over de locaties. We gaan in gesprek met de bedenkers/makers van de projecten en met jou als partner om successen en lessen te delen.

We brengen een virtueel bezoek aan een appartementencomplex waar gebouwd is met lisdodde (‘Wonen in lisdodde’), een gymzaal die circulair gerenoveerd is tot kantoor en een 3d-geprinte brug in Alphen aan den Rijn.

Meer over de virtuele inspiratietour lees je hier.

 • Bijeenkomst 1: Van doelstellingen naar realiteit
  donderdag 17 februari, 12.00 – 14.00 uur bij Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken in Alphen a/d Rijn.
  Wat kun je inzetten om echt circulariteit toe te passen en hoe kom je van praten naar doen? We hebben het tijdens deze community of practice over hergebruikte, biobased materialen tot aan oogsten en herbestemmen.
  Meer over deze CoP lees je hier.
 • Workshop: Welk effect heeft circulariteit op jouw organisatie? 
  dinsdag 21 juni, 14.00 – 17.00 uur, locatie volgt
  Een workshop door iCircl voor onder andere projectleiders, inkopers, technisch managers, programmamanagers, beleidsmedewerkers circulariteit/duurzaamheid, ambassadeurs en kostendeskundigen.
 • Bijeenkomst 2: Circulariteit in de regio, waarvoor kan ik bij wie terecht?
  dinsdag 20 september, 12.00 – 14.00 uur, locatie volgt
 • Bijeenkomst 3: Hoe kun je circulariteit financieel aantrekkelijk maken?
  donderdag 10 november, 14.00 – 16.00 uur, locatie volgt
Meld je aan voor (een van) de evenementen
 • Maandelijks spreekuur: stel je hulpvraag
  Elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van juli, augustus en december), 9.00 – 10.00 uur
  Heb je (of een collega of ketenpartner) een hulpvraag over circulair, inclusief bouwen? Kom dan naar het maandelijkse spreekuur in de betreffende stad of regio. Jouw spinner zit voor je klaar. Je meldt je – uiterlijk een week van tevoren – aan door de gewenste datum en locatie aan te vinken op het online aanmeldformulier (de button vind je hieronder).

  Waar
  Vanwege de huidige coronamaatregelen gaan we er van uit dat we in ieder geval het eerste spreekuur op donderdag 27 januari voor alle Cirkelsteden en -regio’s online doen. Je ontvangt een Teamslink nadat je spinner je aanmelding verwerkt heeft.
Meld je aan voor het spreekuur

Cirkelregio Groene Hart is een samenwerking tussen Stichting iCircl en Groene Hart Werkt!

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Nico van Hoogdalem (nico@icircl.nl) en/of Rosano Derby (rosano@icircl.nl).

Meld je aan voor (een van) de evenementen
Eerstvolgend
dinsdag 21 juni
Workshop: Welk effect heeft circulariteit op jouw organisatie?
aanvullende informatie volgt
Meld je aan