Skip to main content

In navolging van het programma voor 2022 van Cirkelstad Zuid-Holland, presenteren we je met trots het jaarprogramma van onze Cirkelregio Groene Hart. Je vindt een mix van evenementen, online en fysiek. We hebben de evenementen hieronder chronologisch gerangschikt.

Met de buttons op de pagina kun je je aanmelden voor de evenementen waar je aan wilt deelnemen. Graag tot ziens!

Cirkelstad Zuid-Holland: leren, ontmoeten en doen

In de Week van de Circulaire Economie – van 7 februari tot en met 12 februari 2022 – openen circulaire pioniers in het land hun deuren. Wij organiseren daarom een virtuele inspiratietour naar circulaire, inclusieve voorbeeldbouwprojecten in onze regio. We nemen je op dinsdag 8 februari tussen 13.00 en 13.30 uur vanaf je beeldscherm mee naar de verschillende projecten en leiden je rond over de locaties. We gaan in gesprek met de bedenkers/makers van de projecten en met jou als partner om successen en lessen te delen.

We brengen een virtueel bezoek aan een appartementencomplex waar gebouwd is met lisdodde (‘Wonen in lisdodde’), een gymzaal die circulair gerenoveerd is tot kantoor en een 3d-geprinte brug in Alphen aan den Rijn.

Meer over de virtuele inspiratietour lees je hier.

  • Workshop: Welk effect heeft circulariteit op de eigen organisatie en circulair verantwoord opdrachtgeverschap?
    Een workshop door iCircl voor gemeenteambtenaren die zich bezighouden met duurzaamheid en circulariteit, zowel intern gericht op het beleid als extern op de projecten. Oftewel duurzaamheidsadviseurs, -managers en beleidsmedewerkers. Daarnaast kan de workshop interessant zijn voor iedereen binnen een gemeente die zich bezighoudt met of een rol heeft binnen de inkoopafdeling, contract-/beheermanagement en projectmanagement.
  • Bijeenkomst 2: Meer inzicht in circulaire bouw en gebiedsontwikkeling in de regio
    De gemeenten in het Groene Hart gaven aan dat ze dit ‘Cirkelstadjaar’ behoefte hadden aan inzicht in welke partijen actief zijn in de circulaire bouw en gebiedsontwikkeling. Daarom stond tijdens de community of practice op 20 september 2022 deze vraag centraal: Bij wie kan ik (gemeente) terecht voor mijn circulaire vraag?.
  • Bijeenkomst 3: Hoe kun je circulariteit financieel aantrekkelijk maken?
    Een vraag die altijd terugkomt is: hoe verleid je je eigen organisatie en andere (samenwerking)partners tot circulair handelen? Daarom gingen we donderdag 10 november in op de vraag: Hoe kun je circulariteit financieel aantrekkelijk maken?
Meld je aan voor (een van) de evenementen

Cirkelregio Groene Hart is een samenwerking tussen Stichting iCircl en Groene Hart Werkt!

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Nico van Hoogdalem (nico@icircl.nl) en/of Rosano Derby (rosano@icircl.nl).

Meld je aan voor (een van) de evenementen