Skip to main content

In de laatste online sessie van dit Cirkelstadjaar ging Sander van Gemert van Alba Concepts op donderdag 10 november in op de vraag: Hoe kun je circulariteit financieel aantrekkelijk maken?

In opdracht van de City Deal is Alba Concepts gevraagd om te werken aan methodes en tools om circulaire bouwproducten te kunnen waarderen ten opzichte van traditionele bouwproducten.

Aan de hand van de grond- en vastgoedexploitatie (GREX & VEX) berekening liet Sander zien hoe een circulaire gebiedsontwikkeling financieel en milieutechnisch scoort tegenover een traditionele gebiedsontwikkeling en welke financiële prikkels kunnen helpen om circulariteit aantrekkelijker te maken tijdens een gebiedsontwikkeling.

Sessie terugkijken?

Normaal gesproken maken we altijd een uitgebreid verslag van onze bijeenkomsten. Maar omdat wij deze sessie zo sterk en belangrijk vonden – voor een ieder die met circulair bouwen of gebiedsontwikkeling bezig is of wil zijn – hebben we de volledige sessie online gezet.

Je bekijkt de sessie op ons YouTubekanaal. De link vind je hieronder.

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat?
Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022

De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.