Skip to main content

De komende jaren staat er een bouwexplosie gepland in Zuid-Holland. Tegelijkertijd worden grondstoffen schaarser en is het cruciaal om de CO2- en stikstofuitstoot in de bouw te verminderen, gezien de veranderende klimaatomstandigheden. Gelukkig biedt biobased bouwen een veelbelovende oplossing. Deze materialen zijn hernieuwbaar, slaan CO2 op en dragen bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Daarom is het nu tijd om biobased bouwen een flinke boost te geven! Op 13 juni, van 10.00 tot 13.00 uur, organiseren wij de kick-off van ‘Heel Zuid-Holland Biobased’, en we nodigen jou van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wat kunnen onze netwerken betekenen voor de praktische toepassing van biobased materialen? Welke rol kan jouw organisatie hierin spelen en wat zijn de kansen en uitdagingen? Tijdens deze sessie gaan we met elkaar in gesprek om antwoorden te vinden en te verkennen hoe we gezamenlijk aan de slag kunnen met biobased bouwen.

Voor wie

Iedereen die met biobased bouwen aan de slag wil. Dat zijn onder andere: ontwikkelaars van biobased producten, gemeenten, vastgoedinvesteerders, woningcorperaties, architecten, ingenieursbureaus, gebiedsontwikkelaars, aannemers, bouwbedrijven en onderzoekers die zich met biobased bezig houden.

Programma

10.00 Inloop
10.15 Plenaire aftrap

  • Visie circulair Zuid-Holland in 2050
  • Samenwerking in de provincie met bestaande netwerken

11.00 Break-out sessies

  • Doorbraakprojecten: projectvoorstellen subsidie klaar maken – (Vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen)
  • Het ‘Nieuwe Normaal’, de Zuid-Hollandse standaard (Cirkelstad). We presenteren wat wij verstaan onder implementatie en gaan op
  • Marktfinanciering (BlueCity)
  • Doorontwikkelen van bouwmateriaal, naar bouwelement; waar liggen de kansen en uitdagingen? (The Green Village)

12.15 Plenaire afsluiting
12.30 Netwerklunch/borrel (vega)

Locatie

Deze sessie vindt plaats in het Co-Creation Centre van The Green Village. Dit is op de TU Delft Campus aan Van den Broekweg 4, 2628 CR Delft.

Aanmelden

Meld je hier aan!