Skip to main content

Na een periode van voorbereiding gaat vanaf 14 maart het ondernemersloket Circulaire Economie van start. Hier krijgen MKB-ondernemers uit de Gemeente Alphen aan den Rijn laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers om zelf met circulariteit aan de slag te gaan. Als ondernemers vragen of uitdagingen hebben dan biedt het ondernemersloket kosteloos hulp. Ook is er een breed netwerk beschikbaar voor ondernemers.

Feestelijke start van ondernemersloket

Op 14 maart was de feestelijke start van het ondernemersloket Circulaire Economie. Dit is een zowel een digitaal als fysiek loket waar MKB-ondernemers met hun vragen over circulair ondernemen terecht kunnen. De website Blik Vooruit Circulair ondernemen Alphen aan den Rijn e.o. is live en ook de programmamanager Nico van Hoogdalem is gestart.

Er is een plaquette overhandigd door Marjon Verkleij (lokale actiegroep) aan Gert van der Ham (wethouder duurzaamheid) en Frank Ponsioen (EDBA). Deze plaquette benadrukt de samenwerking en de start van dit project. In de totstandkoming van dit initiatief hebben de ook VOA, Huis van Duurzaamheid en de EDBA een belangrijke rol gespeeld. “Het is niet alleen een initiatief voor ondernemers maar zeker ook gevormd door ondernemers”, aldus Frank Ponsioen namens de EDBA.

“We vinden circulair en duurzaam ondernemen belangrijk. Daar willen we onze ondernemers uit de gemeente bij ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat zij ook in de toekomst succesvol zijn en blijven”, aldus wethouder Gert van der Ham.

Circulair ondernemen

Circulair ondernemen gaat over ondernemen waarbij je het maximale uit het hergebruiken van producten en grondstoffen haalt. Doordat je zoveel mogelijk afval voorkomt verspil je minder grondstoffen en energie en hou je het waardeverlies laag.  Voor veel ondernemers is circulair ondernemen een verandering die veel nieuwe vragen kan oproepen.  Denk hierbij aan kennis, kansen voor ondernemers, regelgeving, financiering en samenwerkingspartners. Het ondernemersloket wil hierbij ondersteunen.

Meer weten?

Graag werken aan de groei van uw circulaire onderneming, bent u op zoek naar een kennispartner in onze regio of wilt u alles weten over circulair ondernemen?

  • Kijk op onze website van Blik Vooruit of neem contact op met programmamanager Nico van Hoogdalem.
  • Er is ook een fysiek loket, hiervoor kunt u een afspraak maken via de website Deze is op maandag in iFlow (Europaplein 10, 2408 GX Alphen aan den Rijn) en op woensdag en donderdag in de bibliotheek (Aarkade 10, 2406 BV Alphen aan den Rijn).

Samenwerkende partijen

Het Ondernemersloket Circulaire Economie heeft partners in diverse netwerken zoals VOA, EDBA, Platform het Groene Hart Werkt!, Greenport Boskoop, LTO, Huis van Duurzaamheid en Team Economie en Duurzaamheid van Gemeente Alphen aan den Rijn.

Het ondernemersloket is mede mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER Hollandse Plassen en Gemeente Alphen aan den Rijn.