Skip to main content

Nederland Circulair in 2050 is een forse ambitie die het rijk heeft gesteld. Hoe hoog moeten wij de lat leggen om deze ambitie te bereiken? Om hier concreet antwoord op te geven is er Het Nieuwe Normaal (HNN) ontwikkeld. Op dinsdag 14 maart van 9.30 tot 11.00 uur is de eerste CoP (Community of Practice) van dit jaar. We nemen je online mee in de laatste ontwikkelingen en maken een vertaalslag naar jouw eigen praktijk.

Samen aan de slag

Het afgelopen jaar is de handreiking ontwikkeld van Het Nieuwe Normaal. Dit moet ervoor zorgen dat er een eenduidige en sector brede standaard voor circulair bouwen in Zuid-Holland is. De digitale handreiking is ontwikkeld met onder meer lessen van dit traject, circulaire voorbeeldprojecten en praktische handvatten om zelf ook aan de slag te kunnen met circulair bouwen.

“Ik omarm de kerngedachte van Het Nieuwe Normaal om een paar indicatoren te kiezen en daar in uit te blinken”, aldus Simon Hanemaaijer van RoosRos Architecten.

Het programma

Denise Huizing van het bureau Brink – en één van de evaluatoren van HNN – neemt ons mee in het raamwerk, de diverse indicatoren en de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is jouw input ook erg belangrijk. Zij verzorgt namelijk ook het interactieve deel om uit te wisselen welke ervaringen er al zijn en welke (verdere) stappen er genomen kunnen worden.

Verder gaan Dennis Hauer van Urban Climate Architects en Simon Hanemaijer van RoosRos Architecten meer vertellen over hun circulaire project die zij langs de lat van HNN hebben gelegd. Neem alvast een kijkje bij zorgwoningen de Grote Kreek in Rotterdam en de boerderij De Vlakkenburg in Het Buijtenland van Rhoon.

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2023

Meld je aan

Meld je nu aan voor de eerste CoP van dit jaar! Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl