Geen toekomstbestendige (Cirkel)stad zonder stadmaker! En daarom leggen we in de Community of Practice in Den Haag op dinsdag 7 juni verbinding tussen gemeente, woningbouwcorporatie, ontwikkelaar, architect, bouwer én bewoner.
De complexe vraagstukken waar we vandaag de dag voor staan, waaronder de klimaat-, woon- en stikstofcrisis, vragen om nieuwe oplossingen. Nieuwe manieren van samenwerking zijn nodig om ervoor te zorgen dat de stad een gezonde plek is en blijft om te wonen, en een hoge kwaliteit van leven biedt, zonder de natuurlijke hulpbronnen uit te putten. Een nieuwe aanpak voor samen stadmaken omarmt co-creatie, sociale cohesie en participatie. Hoe geven we hier als Cirkelstad concreet invulling aan?
In deze bijeenkomst gaan we in diverse rondetafels met elkaar in gesprek hoe we samen – zowel gemeente, woningbouwcorporatie, ontwikkelaar, architect, bouwer als bewoner – de toekomstbestendige stad maken. Ter inleiding van deze rondetafels worden we geïnspireerd door:
- Sladjana Mijatovic, manager duurzaamheid BPD Ontwikkeling.
In de nieuwe woonwijk Proeftuin Erasmusveld deel je spullen als bewoner samen, heb je een energiezuinig huis, leef je met gelijkgestemde buren en produceer je zo weinig mogelijk afval. De nieuwe wijk met circa 350 woningen wordt zo ingericht dat natuur, mens en dier hier samen leven. Een impressie van hoe een deel van de wijk er uit komt te zien, zie je hierboven. - Petra Brekelmans, initiator Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh.
Villa Ockenburgh is in ere hersteld met talloze vrijwilligers en een boel gebruikte materialen. En er worden hier regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd met het doel om mensen uit de wijde omgeving met elkaar in contact te brengen. - Dr. Katinka Quintelier, assistent professor Vrije Universiteit Amsterdam.
Het Groene Brein heeft met verschillende onderzoekers het rapport uitgebracht: De mens als sleutel tot de circulaire economie. Sociale dilemma’s en kansen in de circulaire economie. Wat betekent de circulaire economie voor onze dagelijkse realiteit?
Tijden:
- 14.45 uur: inloop
- 15.00 uur: start bijeenkomst
- 17.00 uur: einde bijeenkomst
Locatie
Villa Ockenburgh vind je aan de Monsterseweg 4, 2553 RL Den Haag. Onze bijeenkomst vindt plaats in de Theaterzaal. Ockenburgh ligt in een beschermd natuurgebied van Natura2000. Om de natuur te respecteren en de CO2-uitstoot in het bos te vermijden, vragen wij je om bij voorkeur met openbaar vervoer of fiets te komen. Als je toch met de auto komt, kijk dan even hier naar de instructies.
Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar Rosano Derby: rosano@icircl.nl of vul uiterlijk maandag 6 juni 16.00 uur het online formulier in.
Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022.
De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.
Meld je aan
Heb je je al aangemeld voor deze Community of Practice? Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl
One Comment