Skip to main content

Met presentaties, gesprekken en een rondleiding zoomen we in op diverse circulaire bouw- en gebiedsontwikkelingen in Den Haag tijdens de laatste Cirkelstad bijeenkomst van het jaar. Wij zijn op donderdag 15 december te gast in het circulair gerenoveerde Provinciehuis van Zuid-Holland.

We trappen de community of practice af met een rondleiding door het gerenoveerde Provinciehuis dat in september dit jaar is opgeleverd. De provincie koos bewust voor een renovatie in plaats van nieuwbouw. Vooral vanuit het oogpunt van duurzaamheid en om de rijke geschiedenis van het Provinciehuis te bewaren.

Tijdens de renovatie zijn zoveel mogelijk originele elementen behouden en verantwoorde nieuwe materialen gebruikt met een bekende herkomst. Daarnaast is het hoofdgebouw energieneutraal met zonnepanelen op het dak en energieopslag in de bodem.

Derde etage van het Provinciehuis van Zuid-Holland

Ger Kwakkel is al jarenlang hét gezicht binnen de gemeente Den Haag op het gebied van de circulaire economie. Vanuit diverse portefeuilles, zoals economie, stadsontwikkeling en leefomgeving, mag hij zich hier binnen de gemeente mee bezighouden.

Met zijn jarenlange ervaring met dit onderwerp is er geen beter persoon aangewezen om de circulaire ontwikkelingen van de laatste jaren en de toekomstplannen van Den Haag te duiden.

ZIP Kavel 2

Rico Zweers is eigenaar en conceptontwikkelaar van strategisch ontwerpbedrijf Mannen van Schuim. Zij zetten zich met creativiteit in voor een toekomstbestendige en mooie stad met hun ontwerpen en commerciële achtergrond in toekomstbestendige ruimtelijk plannen.

In de gebiedsontwikkeling van de Binckhorst hebben de Mannen van Schuim twee iconische projecten mogen mee-ontwerpen/-ontwikkelen: Franck is een Binck (een impressie zie je bovenaan deze pagina) en ZIP, twee verplaatsbare landmarkpaviljoenen, die in de toekomst ruimte moeten bieden aan diverse functies.

Tijden

  • 12.45 uur: inloop
  • 13.00 uur: start bijeenkomst
  • 15.00 uur: einde bijeenkomst

Locatie
Het Provinciehuis vind je aan Zuid-Hollandplein 1, 2596 AW Den Haag.
Kijk voor de routeplanner naar de link Routeplanner PZH.

Meer informatie

Mail naar Rosano: rosano@icircl.nl voor meer informatie.