Skip to main content

Building Holland is hét innovatie event voor de bouw en vastgoed. Op 2, 3 en 4 november aanstaande host Cirkelstad het Podium Circulariteit op Building Holland in de RAI in Amsterdam. Tijdens presentaties met en van onze partners zie en hoor je hoe eenvoudig het is om juist nu aan te haken. En gedurende de drie dagen Building Holland ontvang je praktische tools om te beginnen met versnellen naar Het Nieuwe Normaal. We vertellen je in het kort wat je op het Podium Circulariteit kunt verwachten:

Dag 1: Circulaire Gebiedsontwikkeling & Infra

Klimaatneutraal & circulair #hoedan
Ireen Röling, André Nijhof en Léon Dielen gaan in op de versnelling die nodig is om de ambitie Nederland Circulair in 2050 te bereiken.

Challenge the system! Wie daagt wie uit?
Om te kunnen veranderen moet je het systeem snappen. Onder leiding van Karel van den Berghe gaan we in gesprek vanuit het perspectief van het instrument ‘SBIR’ van RWS en horen vanuit de praktijk wat daar speelt en waar de SBIR toe kan gaan leiden.

#hoedan? Cirkelstad helpt je verder
Cirkelstad is hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector. Ruim 200 partners en 30 gemeenten doen al mee. We helpen elkaar onder meer met praktische programma’s en tools om verder te komen. Gertjan de Werk, Wytze Kuijper en Jessica Broeders vertellen waarom #meedoenisnognooitzomakkelijkgeweest

Top 10 meest gestelde hulpvragen
Eenmaal per jaar brengt Cirkelstad samen met het Transitieteam Circulaire Bouweconomie en Platform CB’23 alle hulpvragen over circulair en inclusief bouwen samen. Menno Rubbens, Jan-Willem Groot en Niels Ruijter geven je antwoord op een aantal van die vragen.

Aan de slag met Platform CB’23 leidraden
Hans Wamelink, Sybren Bosch en Wouter van Twillert presenterende kern van de door hun actieteam ontwikkelde leidraden over circulair ontwerpen, circulair inkopen en paspoorten voor de bouw en geven tips hoe jij de leidraden in de praktijk kunt toepassen.

Koppelkansen in gebiedsontwikkeling
Hoe koppel je alle vraagstukken in de ontwikkeling van wijken, gebieden en steden? En hoe voorkom je een stapeling van de ene uitdaging op de andere? Gert-Willem van Mourik, Dennis Hauer en Esther Bos geven je inspiratie en aanknopingspunten op deze thema’s.

gebouw met groene gevel

Dag 2: Circulair Gebouw

Klimaatneutraal & circulair #hoedan
De (ver)bouwopgave tot 2030 is groot. Dit maakt de opgave ingrijpend en kansrijk tegelijk. Maarten van Poelgeest, Bernard Wientjes en Vincent Gruis vertellen waarom dat vraagt om meer dan alleen maar roepen: Bouwen, bouwen, bouwen!

Marktinnovaties en industrialisatie
Marije Kamphuis, Rudy van Gurp en Daan Kosterman nemen je mee in hoe zij de bouwopgave willen aanvliegen en welke afwegingen er worden gemaakt als het gaat om materialisatie, samenwerking, de gebruiker en vooral: voordenken. En hoe zien zij de rol van overheid en opdrachtgever in deze gestelde bouwopgave?

#hoedan? Cirkelstad helpt je verder
Gerard Roemers en Wim Beelen nemen je mee in het programma Samen Versnellen: ‘Het Nieuwe Normaal’; de norm voor circulair bouwen. Uit welke KPI’s bestaat circulair bouwen? Wat is de minimale grens die we kunnen afspreken met elkaar?

Top 10 meest gestelde hulpvragen
Vincent Gruis en Anke Verhagen geven antwoord op een aantal vragen uit de top 10 van hulpvragen over circulair en inclusief bouwen.

1 miljoen woningen als enorme kans voor circulair bouwen
Als we goed inzetten op de City Deal Circulair en Conceptueel bouwen, kunnen we grote stappen zetten op het gebied van materiaal- en milieu-impact. In drie kwartier nemen projectleiders Gertjan de Werk, Malu Hilverink, Sybren Bosch, Jip van Grinsven en Jim Teunizen je mee door de werklijnen Biobased bouwen, Conceptueel Bouwen en Nieuwe Financieringsmodellen.

Hoogwaardig hergebruik van product tot gebouw
In deze sessie duiken we met Fokke van Dijk, Axel Beelen en Robin Clement in de wereld van ‘oogsten’. Welke inzichten worden er opgedaan over herbruikbaarheid? Welke producten kun je beter niet meer gebruiken? En waar moet je juist mee beginnen om bij te gaan dragen aan de circulaire bouweconomie?

Dag 3: Circulair Gebruik(er)

Hoe gaat het met Nederland? Welke ontwikkelingen hebben zich de afgelopen jaren voorgedaan na de klimaatconferentie in Parijs 2015?

We staan namelijk voor een enorme (ver)bouwopgave in Nederland. De uitspraak van Damian Hirst typeert ieder van de sprekers deze morgen op het podium:

“ik wil twijfel zaaien in je hoofd, zodat je de wereld waarin we leven opnieuw overdenkt”.

Wij worden blij van mensen zich vrij voelen om conventies en tradities los te laten. Hoe maken we dat elk onderwerpen dat ertoe doet mee wordt genomen in iedere opgave? Onderwerpen zoals: energie, waarde creatie voor de gebruiker en eigenaar, biobased bouwen en leiderschap. Deze holistische benadering van de bouwopgave gaat gepaard met botsingen en besmettingen. Kortom: wees erbij als deze ‘bouwers aan de toekomst’ met elkaar in gesprek gaan en hoe jij ook kan bijdragen aan onze toekomst!

Registreer voor gratis toegang

Je kunt je nu meteen registreren voor gratis toegang tot Building Holland 2021: klik hier.

Voor meer informatie over het programma van het Podium Circulair kun je terecht op de website van Cirkelstad of die van Building Holland zelf.

 

we of je bij de Cirkelstad bijeenkomst in de Duurzaamheidsfabriek bent. Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl
https://www.cirkelstad.nl/building-holland-2021/