Skip to main content

Sinds kort werkt iCircl samen met BlueCity uit Rotterdam. BlueCity is gevestigd in het voormalige zwembad Tropicana en een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. BlueCity biedt (startende) circulaire ondernemers ruimte, begeleiding en een dynamisch netwerk. Daarmee krijgen haalbare en schaalbare plannen de kans om uit te groeien tot de omvang die ze nodig hebben om een écht impact te hebben.

Circulaire economie versnellen

iCircl gaar hier ook een steentje aan bijdragen. Marie-Sopie Res (iCircl): “We zijn een strategische samenwerking aangegaan om samen de circulaire economie te versnellen. Dit doen we door verschillende events en challenges te organiseren. Dit zijn programma’s waarbij relevante circulaire vraagstukken worden behandeld in samenwerking met de markt. Bij de bouwchallenge werken we samen met MKB Rotterdam om hen te ondersteunen bij vraagstukken richting circulaire economie.”

Living Lab

Voor 2020 staat het Living Lab op het programma. Res: “Dit is een ketenaanpak waarin we lineaire businessmodellen van producten en diensten omturnen in circulaire. Samen met de gehele keten en samen met opdrachtgevers.”

CIRCO Tracks

Daarnaast organiseert BlueCity zelf ook CIRCO Tracks zoals bijvoorbeeld in december de “Maritieme Maakindustrie en Haven”.

We bieden versnelling in de
circulaire bouweconomie.
Doe jij mee?