Skip to main content

Een proeftuin biobased bouwen, hoe klinkt dat? Daar hebben we wel ontwikkelaars van biobased producten voor nodig én opdrachtgevers die de producten willen toepassen.

Daarom organiseren we op woensdag 6 juli van 15.00 tot 17.00 uur een speeddate in The Green Village in Delft, zodat jullie met elkaar kennis kunnen maken. Ga jij mee op date? 

Met ondersteuning van de Provincie Zuid-Holland, het netwerk Biobased Zuid-Holland en het Vernieuwersnetwerk Biobased Bouwen zijn wij, Stichting iCircl en The Green Village, bezig met het opzetten van een programma en proeftuin rondom biobased bouwen. Samen hebben we een programma ontwikkeld voor biobased productontwikkelaars met daadwerkelijke bouwprojecten op The Green Village. Het uiteindelijke doel is om samen – vanuit een bouwproject – een keuze te maken voor een of meerdere biobased bouwproducten en deze binnen maximaal anderhalf jaar door te ontwikkelen voor grootschalige marktadaptatie.

Directe inzet en grotere marktadaptie van je biobased bouwproduct
Vanuit onze netwerken – die van iCircl/Cirkelstad en The City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen – willen we opdrachtgevers en ontwikkelaars met een circulaire ambitie betrekken bij dit programma. Aan de aanbodkant zijn er een groot aantal ontwikkelaars van biobased bouwproducten die behoefte hebben aan doorontwikkeling samen met de gebruikers. Daarmee wordt directe inzet en grotere marktadaptatie mogelijk.

visual van speeddate 6 juli 2022 bij The Green Village in Delft

Daarom organiseren wij woensdag 6 juli een matchmaking evenement op The Green Village in Delft. Vraag en aanbod ontmoeten elkaar daar tijdens een speeddate om tot een samenwerking te komen. 

Stel, je bent een ontwikkelaar of bouwer en je bent bezig met de voorbereiding van een bouwproject dat pas over meer dan een jaar gerealiseerd wordt. In dit project wil je graag een biobased bouwmateriaal gaan gebruiken. Tijdens de matchmaking kan je in gesprek gaan met producenten van bijvoorbeeld biobased gevel- of isolatiemateriaal, wand- of dakafwerking of een ander biobased materiaal (voorbeelden zie je in The Exploded View). We hopen dat er samenwerkingen ontstaan die wij aansluitend kunnen begeleiden met de doorontwikkeling en realisatie.

Begeleiding
Voor de bedrijven die een match hebben, organiseren we alles wat nodig is om aan de slag te gaan met de vraagstukken om de producten door te ontwikkelen voor de toekomstige bouwproductie. iCircl/Cirkelstad draagt zorg voor de samenwerking. Tijdens het proces zorgen wij voor het delen van de voortgang en het enthousiasmeren van de partijen om de opschaling zo groot mogelijk te maken. 

The Green Village begeleidt het productontwikkelproces samen met de TU Delft en zorgt, waar nodig, voor de validatie van de producten, zodat ze schaalbaar en produceerbaar zijn voor brede marktintroductie en -adaptatie.

Ga jij 6 juli mee op date? Meld je nu aan!

Vul het formulier in en meld je aan

Wil je eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Rosano Derby: rosano@icircl.nl

One Comment