Skip to main content

Eind 2019 is, op initiatief van de gemeentes van Economie071, “Cirkelstad, regio 071” van start gegaan. Deze Cirkelstad maakt deel uit van de landelijke coöperatieve vereniging Cirkelstad die 10 jaar geleden is ontstaan door publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen op het gebied van circulariteit. Door hierin samen te werken in een open dialoog ontstonden er nieuwe zienswijzen en nieuwe oplossingen.

Met de start van Cirkelstad, regio 071 is dit streven nu lokaal ook een feit! Diverse lokale partners zijn al toegetreden om, in samenwerking met de aangesloten gemeentes, vraagstukken op het gebied van circulariteit op te pakken. Hiertoe organiseert iCircl, de stichting die namens Cirkelstad actief is in de provincie Zuid Holland, o.a. een uitgebreid programma onder de noemer “Community of Practice” (COP).

Vanaf dit jaar worden deze COP’s gezamenlijk geprogrammeerd met alle Cirkelstad steden en regio’s uit Zuid-Holland. Op dit moment zijn dat er vier, te weten:

  • Drechtsteden
  • Den Haag
  • Regio 071
  • Rotterdam

Dit betekent voor de aangesloten partners bij “Cirkelstad, regio 071” dat er vanaf nu meer opties voor netwerkvorming en kennisuitwisseling zijn. De hoofdthema’s van de COP’s zijn:

  1. gebiedsontwikkeling,
  2. infra,
  3. vastgoed & wonen en
  4. utiliteit, facilitair management & interieur.

En komen ieder kwartaal per stad of regio aan bod.

Dit houdt in dat u als aangesloten partner, naast de bijeenkomst uit de eigen stad of regio, ook kunt kiezen om bij andere bijeenkomsten van een andere stad of regio uit Zuid-Holland aan te sluiten. Zo kan een aangesloten partner zich voor een specifieke casus een heel jaar lang verdiepen op verschillende (sub)thema’s. De jaarplanning van de bijeenkomsten vindt u hier.

Interesse om u ook aan te sluiten als partner bij “Cirkelstad, regio 071”? Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u terecht op de websites: www.cirkelstad.nl en www.icircl.nl of contact opnemen met Pieter Kuijt, partner-manager voor “Cirkelstad, regio 071” via 06-83856944 of Nico van Hoogdalem, spinner voor de Cirkelsteden in Zuid-Holland via 06-15229283.

We bieden versnelling in de
Circulaire bouweconomie, doe jij mee?