Skip to main content

Voormalig marinevliegkamp Valkenburg, nabij Katwijk, is een herbestemming met volop aandacht voor hergebruik van bouwmaterialen. Op dinsdag 19 april van 15.00 tot 17.00 uur zijn de partners van Cirkelstad Regio-071 hier te gast voor een interactieve bijeenkomst.

Circulaire gebiedsontwikkeling Valkenburg

Middenin het gebied van voormalig marinevliegkamp Valkenburg staat een verzameling gebouwen en hangaars. De afgelopen jaren heeft het Rijksvastgoedbedrijf een strategisch deel van de gebouwen en hangaars gerenoveerd en geschikt gemaakt voor bedrijfshuisvesting. Wat bij renovaties of sloop van andere panden in het land niet meer gebruikt kan worden, kwam hier weer goed van pas. Denk aan het hergebruik van stenen, ramen en kozijnen, binnendeuren en plafondplaten.

(De tekst gaat verder onder de foto)

foto PLV Gebouw 326 Hartendief, RVB, Rijksvastgoedbedrijf

Een van de nieuwste ontwikkelingen op dit terrein is de verduurzaming van een oud marinegebouw. Het circulaire kantoorgebouw wordt een ‘Kantoor vol afval’ (KaVA), waarbij ‘hands-on’ wordt gewerkt met oplossingen en aanpakken voor toekomstige renovatie- en transformatieprojecten van het Rijksvastgoedbedrijf.

Sevan Markerink (bouwkundig projectleider Rijksvastgoedbedrijf) en Floris Schiferli (partner en architect Superuse Studios) nemen je mee in deze transformatie en leiden je langs een aantal gebouwen rond op het terrein.

de Insert Marktplaats op beeldscherm

Digitale, interne marktplaats

Rijksvastgoed werkt samen met Insert om hun kringlopen te digitaliseren en een interne marktplaats te maken dat zichtbaarheid geeft aan circulaire bouwmaterialen, materialen uit de openbare ruimte en groenvoorzieningen. Peter Mooij (productmanager digital Insert) vertelt je meer over deze samenwerking.

Regio-071 in de spotlights

Hoe staat deze regio er volgens jou eigenlijk voor als het gaat om de circulaire bouweconomie? Welke ontwikkelingen zijn er? Waar kan deze regio trots op zijn? Maar wat kan ook nog beter volgens jou? En waarin is het slim om samen slagkracht te organiseren? Jouw input is belangrijk!

Tijden

  • 14.45 uur: inloop
  • 15.00 uur: start bijeenkomst
  • 17.00 uur: einde bijeenkomst

Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl of vul uiterlijk maandag 18 april 16.00 uur het online formulier in. Je ontvangt dan ook het exacte adres van de locatie. Wees er snel bij, want er is plek voor maximaal 20 personen.

Deze bijeenkomst is vooral interessant voor projectontwikkelaars die zich bezighouden met transformaties.

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022

De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.  

Meld je aan

Heb je je al aangemeld voor deze Community of Practice? Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl