Skip to main content

Maandagavond 10 februari jl. vond in PLNT Leiden een drukbezochte bijeenkomst plaats voor de partners en geïnteresseerden van de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’. Met name op het project “The Field” was er volop nieuws te melden over de laatste ontwikkelingen.

Naast de eerste drie tiny offices die al gerealiseerd zijn is nu ook Cirkelstad, regio 071 recent aangehaakt om op het terrein een showcase voor circulair bouwen te realiseren. Nico van Hoogdalem van stichting iCircl, één van de aanjagers van Cirkelstad, liet de aanwezigen kennismaken met de facetten van het volgens hem “nieuwe bouwen” door het presenteren van tiny office “De Blikvanger”. Een gebouw dat geheel circulair wordt gebouwd en dus ook weer uit elkaar gehaald kan worden om te verplaatsen. Hierbij zouden lege blikjes de gevel kunnen vormen. Hij meldde ook dat de omgeving hierbij zo veel mogelijk circulair wordt ingericht. Naast de partners van Cirkelstad die hier hun steentje in bijdragen, daagde hij de aanwezigen uit zich ook aan te sluiten bij het initiatief.

Verder was partner Technolab vertegenwoordigd om te vertellen over een bouwen van een tiny office als stagetraject i.s.m. met de Hoge School Den Haag en MBO Leiden. Josse Popma van Popma ter Steege Architecten meldde de aanwezigen dat het bijbehorende paviljoen zoveel mogelijk is opgebouwd door hergebruik van materialen.

Om dit project zoveel mogelijk samen te realiseren bieden alle betrokken partijen “werkpakketten” aan. Dit wil zeggen dat geïnteresseerden op een specifiek onderdeel van een project op The Field hun expertise, vaardigheid en/of financiële steun konden geven. Bij de diverse tafels na het plenaire deel ontstonden zo levendige gesprekken met soms nieuw inzichten.

Meer informatie?
www.duurzaamstekilometer.nl
www.icircl.nl

We bieden versnelling in de
Circulaire bouweconomie, doe jij mee?