Skip to main content

Een zwembad vol mogelijkheden, dat is BlueCity. Een speeltuin voor bedrijven met een circulaire ambitie, waar we met brein, ballen, lef en lol afkoersen op ’n economie waarin afval niet bestaat. In BlueCity krijg je ‘n portie radicale ontwrichting bij je koffie en realiseren we samen een bouwwereld waarin we geen bouwprojecten meer realiseren met producten en grondstoffen die losmaakbaar en aanpasbaar ontwikkeld zijn.

De samenwerking

Een toonaangevende samenwerking is die met Blue City, het voormalig Tropicana in Rotterdam. Samen met Blue City werkt Cirkelstad aan innovatietrajecten binnen de bouwsector. Hierin versterkt Blue City middels concrete bouwprojecten, waarbij Cirkelstad de vraagstukken kan uitrollen binnen haar netwerk. Daarnaast gaan Blue City en Cirkelstad vanaf de week van de circulaire economie 3 t/m 7 februari 2020 starten met de gezamenlijke circular challenge. Hier krijgen gevestigde bedrijven en start-ups de kans om binnen zes weken een product te ontwikkelen die aantoont dat het begrip afval niet hoeft te bestaan.

BlueCity is where start-ups create new waves, and where corporates can catch the tide. We integrate what’s working, skip what’s not.

‘We bieden versnelling in de
Circulaire bouweconomie, doe jij mee?

De ontwikkeling van activiteiten

Blue City en Cirkelstad gaan de komende jaren samen de Circulaire bouweconomie versnellen door: Het organiseren van bouwstoffen Challenges, hierin dagen wij bedrijven uit hun eigen product of dienst circulair te her-ontwikkelen. Markt consultatie ten behoeve van de uitdagende eigen projecten van Blue City. Het ondersteunen van Circulaire innovaties met launching customers om deze versneld naar de markt te brengen.

Ook voor jouw organisatie

Wil jij met jouw bedrijf de challenge aangaan om in korte tijd je eigen product of dienst circulair te innoveren of heb je een bouwsector innovatie en kan je wel wat hulp gebruiken of denk jij dat jouw bedrijf een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Boue City. Meld je aan en vraag naar de mogelijkheden.