Skip to main content

Wat betekenen projecten waarbij de ambitie op belangrijke duurzaamheidsthema’s zoals circulariteit, energie en klimaatadaptatie hoger is gelegd dan de huidige norm voor de toekomst van regio Rotterdam? Hoe kunnen deze projecten bijdragen aan de woonopgave van de stad en ontwikkelingen in de industrie? Welke technische oplossingen zijn herhaalbaar, betaalbaar en schaalbaar?

Op dinsdag 28 juni lichten wij deze projecten uit in de community of practice van Cirkelstad Rotterdam en gaan hier samen over in gesprek. Want zijn het projecten van de toekomst of zijn ze dichterbij dan we denken?

SAWA, het gezondste gebouw van Nederland

Het gezondste gebouw van Nederland

Mark Compeer en Robert Winkel, de mannen achter Nice Developers, komen praten over het SAWA-woongebouw dat wordt ontwikkeld in het Rotterdamse Lloydkwartier.

SAWA wordt een 50 meter hoog circulair woongebouw dat grotendeels wordt opgebouwd uit duurzaam gekapt hout. Daarnaast wordt ‘het gezondste gebouw van Nederland’ ontwikkeld met grote aandacht voor energie, klimaat, biodiversiteit, welzijn en mobiliteit.

Holland Hydrogen 1, Shell

Maximale aandacht voor circulair materiaalgebruik in waterstoffabriek

Vincent van der Meulen, partner en architect bij Kraaijvanger Architects, vertelt ons meer over over Holland Hydrogen 1. Dit project wordt ontwikkeld in opdracht van Shell en zal een van de grootste waterstoffabrieken ter wereld worden. De gebouwen worden ontworpen met maximale aandacht voor circulair materiaalgebruik.

CoP Cirkelstad Rotterdam, dinsdag 28 juni

Tijden 

  • 14.45 uur: inloop
  • 15.00 uur: start bijeenkomst
  • 17.00 uur: einde bijeenkomst

Locatie
Kraaijvanger Architects,
Blaak 40 in Rotterdam.
De bijeenkomst vindt plaats in het torentje bovenop het gebouw.

Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar Roel van Oosterhout: roel@icircl.nl of vul uiterlijk maandag 27 juni 16.00 uur het online formulier in.

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022

De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.  

Meld je aan

Heb je je al aangemeld voor deze Community of Practice?
Mail naar Roel van Oosterhout: roel@icircl.nl