Skip to main content

Het slagen van een bouwprogramma zoals die van Zuid-Holland hangt af van de slagkracht. “We hebben onze buik vol van papieren tijgers”, stelt Dick van Veelen, algemeen directeur Vis Groep. “Als een programma dusdanig wordt ingevuld dat je bepaalde zaken af kunt dwingen dan kan het zeker helpen bij het realiseren van je ambities.”

Club van echte doeners

En ambitieus zijn ze bij de Vis Groep zeker. “We zijn een club van echte doeners. Als we ergens echt in geloven en voor 100 procent achter kunnen staan, dan gaan we er ook voor.” Een goed voorbeeld daarvan is de Vis Academy. “Het werk wat wij doen bestaat uit het zagen en frezen in beton. Werk dat je vooral in de praktijk leert. Omdat we merkten dat de huidige opleidingen niet goed aansloten op de praktijk hebben we besloten een eigen Academy op te richten waarin negen leermeesters de leerlingen de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

Groot succes

“Het werk wat wij doen is ook geschikt voor lager opgeleide mensen, of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, legt Van Veelen uit. “De Academy is een groot succes.  Gemiddeld slaagt zo’n 75 procent van de deelnemers voor de opleiding en vindt binnen de Vis Groep een vaste baan.“ De Academy levert goed geschoolde en gemotiveerde medewerkers af. “We willen mensen trots laten zijn op hun werk en de organisatie. Niet alleen mensen van buitenaf, maar ook de mensen die al bij ons werken. Via het ontwikkelprogramma 1LevelUp laten wel  elke medewerker ieder jaar een niveau omhoog gaan. Als je daarin slaagt ga je als bedrijf in zijn totaal ook elk jaar een niveau omhoog. Dat dat werkt blijkt wel uit de positieve feedback die we van onze relaties krijgen.”

Betrokkenheid

Vanaf de start is Dick van Veelen steeds nauw betrokken geweest bij Cirkelstad. “Ik zie Cirkelstad als een aanjager en platform. Een kapstok waaraan je je verhaal kunt ophangen. Nu er steeds meer haakjes bijkomen wordt de impact groter en kunnen we het verhaal nog beter vertellen. Door kennis te delen kom je in de versnellingsfase en kun je stappen zetten.”

Dick van Veelen – algemeen directeur Visgroep

We bieden versnelling in de
circulaire bouweconomie.
Doe jij mee?