Skip to main content

Op 12 mei jl. stond de Community of Practice (COP) voor Cirkelstad Den Haag op het programma. Dit jaar volgen alle COP’s van de Cirkelsteden in Zuid Holland een eigen jaarplanning waarin de onderdelen Gebiedsontwikkeling, Infra, Vastgoed & Wonen en Utiliteit, Facilitair management & Interieur bij elke COP bijeenkomst in een thema verder uitgediept. Op 12 mei was Circulaire Economie & Onderwijs het thema.

Vanwege de maatregelen rond het bestrijden van het corona virus zijn onze COP’s voorlopig via de digitale weg. Echter dit keer was er niet gekozen voor een gezamenlijke meeting in Zoom of Teams; maar werd dit thema belicht in een webinar als talkshow onder de titel “iCircl Talks”. Deze talkshow werd namens iCircl gepresenteerd door Pieter Kuijt met Nico van Hoogdalem als deskundig interviewer. Een primeur die volgens de makers “smaakt naar meer”.

Te gast waren Tjark Kamp van Re-Start en Marleen Bartelts-Schilt van Hogeschool InHolland. De stichting Re-Start is een stichting die zich inzet om jongeren opnieuw te laten beginnen op de arbeidsmarkt.  Ze helpen jongeren die niet meer naar school willen of kunnen naar werk. Dat doen we het liefst samen met ‘circulaire’ bedrijven. Die bedrijven doen hun best om goed te zijn voor het milieu. Bijvoorbeeld door hergebruik van spullen, reparatie van machines of door het scheiden van afval. Marleen is werkzaam bij de Hogeschool in Rotterdam voor het Cluster Finance Rotterdam en Lectoraat Finance & Accountancy​

Tussen hen ontstond een boeiend gesprek over de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt en hoe de scholen hierbij beter willen aansluiten. Een andere insteek van het onderwijs, gewijzigde doelstellingen en betere manieren om jongeren te interesseren voor de circulaire arbeidsmarkt kwamen voorbij als opties waarbij er vanuit de chat flink werd mee gediscussieerd door de aanwezige kijkers. Andere opleidingsvormen en praktijkgerichte stages kunnen jongeren doen interesseren in de circulaire economie of zoals Marleen Bartelts altijd stelt: Circulair ondernemen doe je samen!

De volgende iCircl Talks is op donderdag 11 juni a.s. van 15.00 tot 17.00 en is een special voor alle Cirkelsteden in Zuid Holland. Hierbij zal naast Nico van Hoogdalem ook Thirza Monster namen de Drechtsteden aantreden als interviewer. iCircl Talks is te zien op het YouTube kanaal van iCircl.

We bieden versnelling in de
Circulaire bouweconomie, doe jij mee?