Skip to main content

ClimateMatters is partner bij Cirkelstad en opgericht om de klimaataanpak vorm te geven richting bedrijventerreinen en lokale overheden. De kern van hun werk ligt in bewustwording om ook zelf aan de slag te gaan en daarna steun bij de combinatie techno-based en bio-based maatregelen. Meer groen wordt gelukkig steeds meer ingevuld. Ook in combinatie met hemelwateropvang en gebruik daarvan.

ClimateMatters ondertekende in 2018 de Green Deal Duurzaamste Kilometer in Nederland (DZKM) en werd zo partner van de DZKM. Bij de 7 thema’s voor duurzaamheid pakt ClimateMatters de groene maatregelen op. Ze werken als projectleider aan biodivers groen en willen innovatief inzetten op hemelwater. Want, zo zegt ClimateMatters: “Hemelwater is geen afval, maar een product”.

visual ecologische planteneilanden en -bakken

Het concept

ClimateMatters wil meer dan alleen overleggen. Duurzaamheid moet snel zichtbaar worden, vinden ze. Dus samen met de groenvoorziening van re-integratiebedrijf DZB Leiden, het Kringloopbedrijf Het Warenhuis en Green Art Solutions (zij maakten ook de visuals die je ziet op deze pagina) ontwikkelden zij een concept voor de opvang van hemelwater. Met de inzet van biodivers groen en met volledige inzet op zes circulaire principes.

ClimateMatters legt uit: “Het resultaat is een zichtbaar antwoord op de uitdagingen van wateroverlast, zoals hittestress, fijnstof; CO2-problemen, biodiversiteit en algeheel welbevinden en beleving”.

Met circulaire (sloop-)materialen uit Leiden gaat ClimateMatters futuristische en vooral innovatieve planteneilanden en -bakken maken voor de Leidse regio. Ook Hortus botanicus Leiden denkt mee over het plantmateriaal.

Prototype dankzij jouw bijdrage

Om een prototype te kunnen maken, heeft Stichting ClimateMatters je ondersteuning nodig.
Door een financiële bijdrage te doen, werk je mee aan de ontwikkeling van een innovatieve, circulaire manier om hemelwater op te vangen, die ook nog eens bijdraagt aan meer biodiversiteit. Doe je mee?

Voor meer informatie kun je terecht bij Ton Belderok: 06 57 889 737 of info@climatematters.nl