Skip to main content

Zoals je in het jaarprogramma van 2022 kunt lezen, is Rotterdam als eerste aan de beurt in de online CoP (Community of Practice) van donderdag 20 januari van 9.00 tot 11.00 uur. Wat staat er op het programma in deze interactieve sessie?

Een circulair gebouw is meer dan een gebouw van circulaire materialen

Dennis Hauer, architect directeur van Urban Climate Architects, inspireert aan de hand van de nieuwbouw van een zorg-/opvanglocatie voor het Leger des Heils in Rotterdam (een impressie van het houten gebouw zie je in de foto bovenaan de pagina). Wat kan circulair bouwen voor de reguliere bouwpraktijk betekenen? En hoe kun je met een beperkt budget een hoge circulaire ambitie realiseren? Aan de hand van deze casus laat Dennis zien hoe een integraal ontwerpproces, waarbij ontworpen is vanuit de materiaaleigenschappen, kan leiden tot een circulair gebouw.

We horen ook graag jouw eigen visie en ervaringen met betrekking tot een integrale aanpak.

schematische weergave van de digitalisering van de houtketen

Ontwikkeling digitale houtketen

Diversen partijen, waaronder Kees van Rengs (directeur/eigenaar van Plennid), ontwikkelen een digitale houtketen voor Nederlands hout. Er is dan ook een stijgende vraag naar deze grondstof. Een groot deel van het hout wordt op dit moment geïmporteerd. Dit terwijl er bij regulier onderhoud en duurzaam bosbeheer in Nederland een grote hoeveelheid geschikt hout vrijkomt, maar niet op de juiste plek terechtkomt.

Om ervoor te zorgen dat er een transparante, integrale en schaalbare houtketen ontstaat die voor iedere partij de meest lokale en hoogwaardige toepassing realiseert, werken zij vanuit deze ketensamenwerking aan een matchmaking platform voor de (lokale) houtsector. Kees gaat graag met jou als ketenpartner in gesprek over behoeftes voor dit platform.

Rotterdam in de spotlights

Cirkelstad vindt haar oorsprong in Rotterdam in 2006. En ons uitgangspunt ‘geen afval, geen uitval’ staat nog steeds als een paal boven water. Maar hoe staat de stad er volgens jou eigenlijk voor als het gaat om de circulaire bouweconomie? Welke ontwikkelingen zijn er? Waar kan deze stad trots op zijn? Maar wat kan ook nog beter volgens jou? En waarin is het slim om samen slagkracht te organiseren? Jouw input is belangrijk!

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022
De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.  

Meld je aan

Heb je je al aangemeld voor deze eerste CoP van het jaar? Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl