Skip to main content

Het Amsterdam van 2030 bestaat, maar voor 2050 ligt er nog een grote opgave. Het is niet toekomstbestendig. Om die reden heeft onze collega C-creators, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, een prijsvraag in de markt gezet voor woningcorporaties. De finale was op 29 november jl. in Circl Amsterdam. In totaal was er € 150.000,- te verdelen. Het geld kan overigens pas besteed worden als de plannen in uitvoering worden gebracht.

Consortium

De woningcorporaties vormden een consortium met minstens één circulaire partij. Daarbij werd gezocht naar innovatieve ideeën om op weg te gaan naar een circulaire stad. De ideeën moesten gekoppeld worden aan een project dat al in de pijplijn zit van de woningcorporatie. Gefocust op transformatie en renovatie van het corporatiebezit.

Doelen

Het doel van prijsvraag was het creëren van schaal, haalbaarheid, delen van geleerde lessen en samenwerking in de gehele keten. Maar ook was het belangrijk om een sociale invulling te geven. Hoe zien de bewoners van de woningen de circulaire transformatie van hun woning en op welke manier kan er meer bewustwording worden gecreëerd onder de bewoners?

Pitches

Er werden pitches gehouden over de diverse cases door woningcorporaties De Alliantie (De Molenwijk, Amsterdam Noord), Eigen Haard, Stadgenoot (Agatha Dekenstraat) en Rochdale.

Na de vijf pitches kwamen twee sprekers vertellen over hun circulaire ervaringen, de duurzaamheidsmanager van Artis en iemand van de gemeente Amsterdam over de Puccinimethode.

Daarna had de organisatie besloten iedereen tot winnaar uit te roepen en het prijzengeld dus te verdelen tussen twee runners up en drie winnaars.

We bieden versnelling in de
circulaire bouweconomie.
Doe jij mee?