Skip to main content

Sven Westendorp is bijna aan conclusies toe in zijn onderzoek. Over een paar weken rondt hij het project af waardoor duidelijk wordt hóe de behoefte aan een circulaire bouwhub op de Binckhorst vervuld kan worden.

In dit onderzoek komt de behoefte van de wijk Binckhorst naar voren, wat er nodig is om de circulaire ontwikkeling in het gebied te stimuleren. Het gebied wordt getransformeerd van een oud industrieterrein naar een woon-werkgebied, waarbij minimaal 5.000 woningen worden bij gebouwd. Ten eerste om circulaire bedrijven in de Binckhorst te houden en aan te trekken is er een plek of platform nodig om kennis en/of ruimte te faciliteren. Ten tweede is er een circulaire bouw hub nodig om de circulaire bouw te stimuleren in het gebied. Vanuit de gemeente loopt er een onderzoek naar de ontwikkeling en haalbaarheid van zo een circulaire bouw hub. Dus aan de ene kant moeten er faciliteiten zijn voor de bottom up initiatieven en aan de andere kant moet de circulaire bouw een impuls krijgen.

Westendorp werkt voor iCircl samen met Mission Zero (kennisplatform van de Haagse Hogeschool), I’M BINCK (netwerk organisatie in de Binckhorst) en iCircl. Daarnaast werkt hij nauw samen met een netwerkgroep van andere studenten die onderzoek doen naar een circulaire (bouw) hub: Simon Landsbergen (gemeente Den Haag), Bente Reinerie (iCircl), Randy Ramli (gemeente Den Haag) en Arno Vinke (gemeente Katwijk).