Skip to main content

Maandag 17 februari vond de eerste Community of Practice (COP) voor Cirkelstad, regio 071 plaats. Uiteraard stond deze bijeenkomst in het teken van een kennismaking door- en met de nieuwe partners. Maar er werd ook samengewerkt aan een circulaire case.

De locatie van deze bijeenkomst was namelijk direct ook de case: het Businesscenter “Silver” aan de Voorstraat 174 in het centrum van Voorschoten (waarbij de naam van het gebouw meteen ook de kleur van de gevel is). Meer info op: www.silverbusinesscenter.nl/over-silver/

Het gebouw stamt uit de jaren ’70, is thans in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw; en de casus van één van de eigenaren, Huib Bannier, is de vraag wat te doen? Het gebouw is namelijk als kantoorfunctie (energielabel C) te revitaliseren, er kunnen woningen in worden gemaakt (of een combinatie van beiden) of er kan worden gesloopt.

Na een voorstelronde gingen de aanwezige partners in 3 groepjes uiteen om over de mogelijkheden onderling te sparren. Hierbij was het gebouw te bekijken, waren er bouwtekeningen en zelfs een schets van sommige mogelijkheden. Hierbij werd het S en R model als leidraad gebruikt. Na afloop brachten de groepjes verslag uit.

Vergadering Partnerbijeenkomst

We bieden versnelling in de
Circulaire bouweconomie, doe jij mee?