Skip to main content

Een blijvende dialoog tussen opdrachtgever en marktpartijen, gunnen vanuit een hogere ambitie en op kwaliteit en cont(r)actmanagement* waarbij circulariteit ook na de aanbesteding een blijvende factor is – wat maakt circulair inkopen en aanbesteden anders dan de manier van inkopen en aanbesteden die we kennen?

Hendrik de Vries van Copper 8 en Erick Wuestman van KplusV gingen in gesprek met Nico van iCircl over circulair inkopen en aanbesteden. Op een laagdrempelige manier vertellen deze twee experts in de podcast over hun ervaringen en werkwijzen. Zo geven ze je een inkijk in een andere manier van inkopen en aanbesteden. Een manier die past bij de transitie naar een circulaire (bouw)economie en een die ruimte biedt voor een andere manier van samenwerken en meer creativiteit.

* Contactmanagement in plaats van contractmanagement; luister de podcast en Erick Wuestman legt het verschil uit rond 10:56.

“Uitstel van oordeel werkt in je voordeel.” – Erick Wuestman

Oftewel: “Creativiteit is morsdood als je aan de voorkant al allerlei oordelen in je proces stopt.”

Andere podcasts en afleveringen van iCircl Radio vind je op ons Spotifykanaal.
Erick Wuestman ging eerder al in een gastblog in op de ‘KplusV-manier’ van circulair inkopen: Innovatiegericht inkopen om circulair bouwen te versnellen.

Technische ondersteuning was in handen van Pieter Kuijt.