Skip to main content

Opslag en transport uit de regio komen bij elkaar op de circulaire bouwhub Dura Vermeer Urban Miner. Een plek die circulariteit ademt. En voor ons daarom de meest logische plek in de regio Drechtsteden om dinsdag 22 maart bij elkaar te komen voor een interactieve sessie met als thema: ‘Van circulaire sloop, uitvoeringsprogramma tot aan bouw/infrahub’.

Het programma

Huis van Stad en Regio in DordrechtBij een duurzaam nieuw stadskantoor hoort circulair slopen
De gemeente Dordrecht verhuist binnen enkele jaren naar een nieuw duurzaam kantoorpand. Op de locatie staan drie gebouwen die plaats moeten maken voor het stadskantoor. Dit zijn het voormalige belastingkantoor, een oud pand van de Rabobank en een parkeergarage. Bij de aanbesteding zet de gemeente hoog in op circulariteit.

Janno Heinen (beleidsmedewerker economie) en Rinald van der Wal (projectleider Huis van Stad en Regio) nemen jullie hier in mee en horen graag hoe zij dit naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

mockup op laptop van Uitvoeringsprogramma Circulaire Economie Hoeksche Waard

Circulair uitvoeringsprogramma
Monique van Lent, adviseur circulaire economie bij de gemeente Hoeksche Waard, presenteert de aanpak van circulariteit in deze gemeente. De gemeente heeft een vastgesteld uitvoeringsprogramma op dit onderwerp. Ook met circulaire bouw en -infra is de gemeente aan de slag.

Voorbeelden zijn:

  • Materialenanalyse van de verhardingen in de gemeente, inclusief routekaart
  • Circulariteit uitvragen bij bouw- en renovatieprojecten
  • Bouw MFA Boezem & Co in Oud-Beijerland
materialen op bouwhub Urban Miner

Circulaire bouw/infrahub
Dura Vermeer Urban Miner is een unieke circulaire bouwhub, die zich richt op het sluiten van ketens voor zowel de bouw- als de infra-activiteiten. De circulaire hub is de vaste plek waar, naast de tussenopslag van nieuwe bouwmaterialen, ook gebruikte bouwmaterialen en gebouwelementen en -onderdelen tijdelijk kunnen worden opgeslagen, bewerkt en weer een nieuwe bestemming krijgen.

Sandra van der Lee, circulair manager Dura Vermeer, vertelt er meer over en leidt gasten rond op dit terrein.

De Drechtsteden/Hoeksche Waard in de spotlights: Hoe staat deze regio er volgens jou eigenlijk voor als het gaat om de circulaire bouweconomie? Welke ontwikkelingen zijn er? Waar kan deze regio trots op zijn? Maar wat kan ook nog beter volgens jou? En waarin is het slim om samen slagkracht te organiseren? Jouw input is belangrijk!

Last minute toevoeging: pitch Hoeksch Hout/Dordts Hout

Tijden

14.45 uur: inloop
15.00 uur: start bijeenkomst
17.00 uur: einde bijeenkomst

Adres:
Dura Vermeer Urban Miner
Havenweg 1
3295 XZ ’s-Gravendeel

Laat weten of je erbij bent door te mailen naar Thirza Monster (thirza@icircl.nl) of meld je aan via het online formulier.

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022
De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.  

Meld je aan

Heb je je al aangemeld voor deze Community of Practice? Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl