Skip to main content

Cirkelstad Regio 071

Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude sloten zich in 2019 samen aan als Cirkelstad Regio-071.

Cirkelstad Regio-071

De zes 071-gemeenten vormen al een samenwerkingsverband als Economie071. Hierin zijn ondernemersverenigingen, onderwijs- en kennisinstellingen en de gemeenten verenigd. Met 14 partners voeren zij projecten uit die de regionale economie versterken.

Door deze samenwerking wordt op de schaal van de Leidse regio actief kennis gedeeld over circulair bouwen en wordt het netwerk op dat terrein bij elkaar gebracht. Daarnaast wil ook MBO Rijnland haar verantwoordelijkheid nemen en sluit aan als ‘vriend.’

Hoogtepunten

2019
Aansluiting Economie 071 bij Cirkelstad

Partners

Sluit je aan bij het netwerk van Cirkelstad Regio 071

Word partner van Cirkelstad Regio-071 en sluit je aan bij het netwerk van bedrijven die werk maken van circulariteit. Neem deel aan bijeenkomsten, deel kennis met andere partners en participeer in de projecten van gemeenten, instellingen en bedrijven.

logo Economie071
“IDDS adviseert alle aspecten van bouw en ontwikkeling. Het verzamelen, uitdiepen en weer verspreiden van kennis is essentieel voor ons bedrijf. Als partner van Cirkelstad komen wij in aanraking met vele andere partijen die circulair werken. En wij kunnen onze eigen ervaringen – bijvoorbeeld het hergebruik van 98% van het gesloopte materiaal van het CBS kantoor in Den Haag – delen met belangstellenden.” Bram Kroon, teamleider en adviseur
“Biopartner 5 is een circulaire pionier. Het gebouw is gemaakt met de staalconstructie, betonplaten en puin van een nabij gesloopt pand. Popma ter Steege Architecten is partner bij Cirkelstad regio-071 aan om zich aan te sluiten bij ondernemingen met een gezamenlijk doel: circulair bouwen. Vanaf 1 mei 2021 gaan de eerste huurders het pand is. Zodra het mogelijk is willen wij Cirkelstad-partners er graag rondleiden.”
Josse Popma, partner
“BouAd is partner van Cirkelstad Regio-071 geworden omdat wij al wel goed waren in duurzaamheid, maar meer willen leren over circulariteit. Wij willen ervaringen van slopers en fabrikanten aan de vóórzijde van het bouwproces kunnen inbrengen. Door deel te nemen aan Cirkelstad halen wij kennis op, wij kunnen er kennis delen en meedoen met het denkwerk van anderen. Inmiddels zijn wij zover dat wij denken dat de volledige uitvraag van bouwprojecten in 2023 haalbaar zal zijn.”
Jacob Klok, directeur bouAd

Recente berichten uit Cirkelstad Regio-071