Skip to main content

Eindelijk weer samen in één ruimte! Bij circulair sloopbedrijf Vlasman in Alphen aan den Rijn om precies te zijn, op donderdag 17 februari aanstaande. Op het programma in deze interactieve sessie staat: van hergebruikte, biobased materialen tot aan oogsten en herbestemmen.

Programma

Jan Stokman, medewerker circulariteit en duurzaamheid Vlasman, neemt je mee in de (on)mogelijkheden van circulair slopen ofwel oogsten en hergebruik van materialen: wat is laaghangend fruit? Wat zouden opdrachtgevers, architecten, aannemers aan de voorkant al moeten meenemen zodat een kantoorpand, woning of brug optimaal geoogst kan worden? Tegen welke barrières lopen zij aan in de praktijk? Waar is wel een afzetmarkt voor en waar niet, als het gaat om hergebruikte materialen?

Jan gaat graag het gesprek aan met partners om er samen achter te komen hoe we met elkaar de keten kunnen verbeteren.

Peter Stam, adviseur Merosch, neemt je stap voor stap mee in de duurzame renovatie van hun kantoor. De huisvesting van dit bedrijf is circulair gerenoveerd, energieleverend met de groenste kantoortuin van Nederland. Zo zijn oude verwarmingspijpen verwerkt in de trap, oude kozijnen hergebruikt als tussenwand in het gebouw, er is geen aansluiting op het gas en het gebouw wekt meer energie op dan het verbruikt. Van successen tot aan leerervaringen!

Daarnaast spiegelt Peter deze casus aan Het Nieuwe Normaal; een nieuwe, gedragen ‘norm’ met haalbare én ambitieuze circulaire prestaties in de gebouwde omgeving.

Seleen Suidman, projectleider markt- en ketenvorming natte teelten van Spaak Circular Solutions, vertelt over wat er al mogelijk is op het vlak van biobased materialen. Zoals lisdodde, ook wel rietsigaar genoemd, goed toe te passen is als isolatiemateriaal.

Seleen neemt je mee in hoe zij van start, ontwikkeling tot uitvoering zijn gekomen van biobased bouwmateriaal, inclusief een duurzaam businessmodel.

Het Groene Hart in de spotlights: Hoe staat deze regio er volgens jou eigenlijk voor als het gaat om de circulaire bouweconomie? Welke ontwikkelingen zijn er? Waar kan deze regio trots op zijn? Maar wat kan ook nog beter volgens jou? En waarin is het slim om samen slagkracht te organiseren?

Jouw input is belangrijk!

Tijden

  • 11:30 uur: inloop met lunch
  • 12:00 uur: start bijeenkomst
  • 14:00 uur: einde bijeenkomst

Adres
Vlasman
Steekterweg 27
2407 BD Alphen aan den Rijn

We horen graag of je erbij bent. We kopen namelijk graag strak in voor de duurzame, vegetarische lunch, zodat we zo min mogelijk voedsel hoeven te verspillen. Laat weten of je erbij bent door te mailen naar thirza@icircl.nl

Let op: de gastheer van deze CoP heeft ons gevraagd te werken met een QR-code of negatieve test. Ook positioneren wij de stoelen 1,5 meter uit elkaar. Houd hier dus rekening mee!

Wil je weten wat er dit jaar nog meer op het programma staat? Je vindt het op icircl.nl/jaarprogramma2022
De pagina van het jaarprogramma is constant in beweging, omdat we het jaarprogramma steeds aanvullen en uitwerken. Naast een overzicht van de evenementen die we dit jaar voor en met je organiseren, vind je er de mogelijkheid om je aan te melden voor de CoP’s en andere bijeenkomsten.  

Meld je aan

Heb je je al aangemeld voor deze Community of Practice? Mail naar Thirza Monster: thirza@icircl.nl